Środki przedłużające trwałość produktu i emulgatory

  • FRESH SMAK PLUS jest mieszaniną konserwantów i regulatorów kwasowości. Konserwanty używane we współczesnej produkcji żywności mają za zadanie zmniejszenie szybkości procesów mikrobiologicznych i enzymatycznych odpowie-dzialnych za psucie się artykułów spożywczych.
  • FRESH SMAK PLUS zgodnie z obowiązującymi przepisami można stosować do pasztetów nieosłonkowanych i powłok żelowych przetworów mięsnych.
  • EMULGO – SMAK jest preparatem opartym na związku mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych, ekstryfiko-wanych kwasem cytrynowym (E472c).
  • EMULGO - SMAK stosowany jest w przypadkach skraj- nie wysokich wydajności. Jest układem mono- i diglicerydów połączonym z hydrokoloidami i odpowiednio preparowanymi białkami sojowymi o zwiększonej właściwości emulgującej i wiążącej.

 

wędliny